Новини

У Житомирі фахова майстерня з децентралізації зібрала депутатів місцевих рад області

1 Ж1


У Житомирській обласній раді 12 липня відбулась одноденна фахова майстерня для представників обласної та районних рад на тему «Децентралізація, як основа для формування ефективної системи організації влади».
Фахова майстерня проводилась у інтерактивній формі, коли учасники після презентованої теми, мали змогу поставити запитання модератору, подискутувати одне з одним та обмінятися враженнями і думками.
Учасники заходу обговорили важливі питання процесів децентралізації та добровільного об'єднання громад, зокрема стан та перспективи об'єднання громад області, нормативно-правове забезпечення реформи органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади.
Місцевим самоврядцям розповіли про особливості українського законодавства, яке стосується вказаних реформ. Передусім мова йшла про розподіл повноважень, акцентувалась увага на тому, що у зв'язку з впровадженням децентралізації об'єднані територіальні громади отримають вже більше прав та обов'язків.
Також під час фахової майстерні було обговорено питання розподілу субвенцій у об'єднаних територіальних громадах та наповнення місцевих бюджетів. Детально зупинились й на необхідності ухвалення нового законодавства про адміністративно-територіальний устрій, адже наразі в Україні діє застарілий закон, який не відповідає економічним та соціальним реаліям сьогодення.
Варто додати, що організаторами виступили Українська асоціація районних та обласних рад спільно з Асоціацією міст України. Захід відбувся в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).
https://zt.gov.ua

Ви тут: Головна У Житомирі фахова майстерня з децентралізації зібрала депутатів місцевих рад області