Новини

Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності

Постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності під головуванням заступника голови комісії Шахової О.П. заслухала та узяла до відома з послідуючим розглядом на сесії районної ради звіти головного лікаря комунальної установи «Територіальне стоматологічне об'єднання» Житомирської районної ради Нижника В.Т., директора комунальної установи «Новогуйвинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Житомирської районної ради Ступіна В.А., начальника Центру надання адміністративних послуг Житомирської РДА Палія І.А. та начальника служби у справах дітей Житомирської райдержадміністрації Черняк А.П.
Рекомендовано на розгляд сесії проекти Програм соціального захисту громадян Житомирського району, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2018-2020 роки та соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирського району на 2018-2020 роки», презентовані заступником начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Грицанюк І.В.
З урахуванням рекомендацій гуманітарної комісії внесено на затвердження депутатів Порядок забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів районного, обласного, всеукраїнського рівнів за рахунок коштів районного бюджету та Норми витрат на забезпечення харчуванням одного учасника спортивних заходів районного, обласного, всеукраїнського рівнів за рахунок коштів районного бюджету, а також рекомендовнао сесї до розгляду зміни до районної Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017 - 2021 роки. З даних питань перед членами комісії виступила Мирна І.О. - завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту РДА.
Одноголосно підтримано проект Програми використання коштів районного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2018 рік, а також враховано пропозиції земельної комісії щодо використання коштів відповідно до призначень, визначених статтею 209 Бюджетного кодексу України.
Комісія рекомендувала внести зміни до Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської районної ради та Житомирської районної державної адміністрації на 2018-2020 роки, Програми економічного і соціального розвитку Житомирського району на 2018 рік, Програми фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання комунальних, загального користування місцевого та державного значення автомобільних доріг у Житомирському районі на 2016-2020 роки, а також: затвердити розпорядження голови районної ради, внести зміни до районного бюджету і Положення про відчуження майна, шо перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Житомирського району, а також до персонального складу комісії з конкурсного відбору суб'єктів оціночної діяльності. Погодила затвердження договорів, внесення змін до рішення 17 сесії районної ради 7 скликання від 14 березня 2018 року №591 «Про передачу майна Оліївській сільській раді ОТГ», надання дозволів комунальній установі «Центральна районна лікарня» районної ради на списання майна (парового котла) та комунальній установі «Центр первинної медико-санітарної допомоги» районної ради на списання майна (будівлі хліва), передачу нежилої будівлі до комунальної власності Руднє-Городищенської сільської ради, затвердження передавального акту комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської районної ради.
Заслухано начальника відділу освіти та т.в.о. начальника відділу культури і туризму про стан використання майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл та селищ району.
А також погоджено звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Житомирської обласної ради та Житомирської обласної державної адміністрації щодо вирішення питання зарахування до Житомирського районного бюджету плати за адміністративні послуги, надані Центром надання адміністративних послуг Житомирської райдержадміністрації, звернення до Служби автомобільних доріг щодо освітлення доріг державного значення, що проходять по території району, та утримання їх у належному стані.
Розглянуто та погоджено також ряд інших питань та проектів рішень.

Ви тут: Головна Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності