Новини

Секторальні реформи – складова децентралізації

14 травня голова Житомирської районної ради Сергій Крутій взяв участь у всеукраїнській фаховій майстерні на тему: «Секторальні реформи, як невід'ємна складова процесу децентралізації: медицина», яка відбулася у місті Києві у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, та організована у рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). Впроваджується даний проект Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад і за фінансової підтримки USAID.

Захід відбувся за участі першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслава Негоди, голови Харківської обласної ради, Президента Української асоціації районних та обласних рад Сергія Чернова, голови Тернопільської обласної ради, Віце-президента Української асоціації районних та обласних рад Віктора Овчарука, експерта Української асоціації районних та обласних рад Костянтина Надутого, директора інституту розвитку територій, експерта Асоціації Юрія Ганущака, заступника Міністра охорони здоров'я України Павла Ковтонюка та начальника управління координації центрів реформ Міністерства охорони здоров'я України Тетяни Орабіної.
Розглядалися питання, що стосуються медичної реформи та безпосередньо її реалізації субрегіональним рівнем місцевого самоврядування. Було роз'яснено механізми залучення та використання бюджетної державної підтримки, а також її розподіл між учасниками. Велика увага фахової майстерні акцентувалась на роз'яснені нормативно-правових актів, що наразі регулюють відносини у цій сфері. Загалом, більшість учасників відмітила, що складність впровадження медичних змін, полягає, у першу чергу, в малій інформаційно-роз'яснювальній роботі з боку центральних органів влади. Також було сказано про те, що нове законодавство у багатьох випадках треба доопрацьовувати, адаптувавши його ще краще під реальні умови роботи.
На запитання учасників, корім модераторів, давали відповіді високопосадовці державних органів влади та представник експертного середовища, зокрема В'ячеслав Негода, Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Юрій Ганущак, експерт Асоціації, Директор інституту розвитку території та інші.
Участь у фаховій майстерні взяло більше 110 керівників районних рад зі всієї України.

За інформацією сайту Української асоціації
обласних та районних рад
http://uaror.org.ua/?p=16993

Ви тут: Головна Секторальні реформи – складова децентралізації