Новини

Відбулося позачергове засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності

У районній раді відбулося позачергове засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, на якому депутати керуючись п.8 ст.23 Бюджетного кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011р. №18 «Про затвердження Порядку передачі бюджетних призначень, перерозподілу видатків бюджету і надання кредитів з бюджету» та з метою забезпечення своєчасного проведення виплат державних соціальних допомог особам з інвалідністю та особам, які здійснюють догляд за інвалідами І групи, надали погодження на внесення розпорядженням голови райдержадміністрації змін до загального фонду районного бюджету на 2018 рік, а саме: на зменшення призначення по КТКВКМБ 0813043 «Надання допомоги при народженні дитини» КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» на суму 3 569 400 грн. та КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» на суму 30 600 грн. та збільшення призначення: по КТКВКМБ 0813082 «Надання державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, державної соціальної допомоги на догляд» КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» на суму 3 546 000 грн. та КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» на суму 30 000 грн.; по КТКВКМБ 0813085 «Надання щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю 1 групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку» КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» на суму 23 400 грн. та КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» на суму 600 грн. Такі зміни до районного бюджету передбачені у зв'язку з передачею повноважень щодо певних виплат із 1 січня 2018 року від Пенсійного фонду України до структурних підрозділів органів праці та соціального захисту населення.
Депутати також обговорили питання про суми коштів, що виділяються із районного бюджету для здійснення депутатської діяльності, вирішення питань соціально-економічного розвитку району, а також щодо реалізації проекту Бюджету участі у 2018 році. За результатами обговорення рекомендовано районній раді скасувати рішення, яким запроваджено Бюджет участі у Житомирському районі, та збільшити обсяг фінансових ресурсів на реалізацію районної Програми щодо забезпечення діяльності депутатів до 30 тис. грн. на кожного депутата – з метою збільшення фінансування для надання грошових допомог жителям району.
У роботі комісії взяли участь: голова районної ради С.Крутій, голова райдержадміністрації С.Микитюк, заступник голови районної ради О.Білецький, заступник голови райдержадміністрації М.Козарчук, начальник управління фінансів РДА Н.Ходоровська, начальник управління праці і соціального захисту населення РДА Л.Вакулюк, депутати районної ради: О.Шахова, Т.Голік, В.Стах, В.Дєньга, В.Кліменко, В.Нижник, А.Михайлов, О.Медведюк, Г.Журавель. Засідання комісії пройшло під головуванням заступника голови комісії О.Шахової.

Ви тут: Головна Відбулося позачергове засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності