Новини

У Житомирському районі відзначили свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День українського козацтва

13-15 жовтня у Житомирському районі пройшли офіційні заходи з нагоди свята Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, яке в українців традиційно відзначається ще і як День козацької слави. Розпочалися святкування 13 жовтня у Кодні, де у дружньому колі пройшло районне театралізоване свято «Встань, козацька славо!».
Участь у заходах взяли голова райдержадміністрації Сергій Микитюк, заступник голови районної ради Олег Білецький, сільський голова Наталія Бовсунівська, депутати районної ради, члени Громадської ради при РДА, представники МГО «Козацтво Запорозьке», жителі села, представники підприємств, установ та організацій району.
Цього року свято у Кодні розпочалося із покладання квітів до Гайдамацької могили та пам'ятника Тарасу Шевченку. Було покладено квіти й до пам'ятника коднянцям, які загинули у роки Другої світової війни.
Основне дійство проходило на майданчику біля Будинку культури у с. Кодня.

Для дітей працювали атракціони, дорослі могли ознайомитися із виставкою виробів народних майстрів, було організовано й приготування традиційних козацьких страв – юшки та кулішу.
Після офіційної частини свята на гостей чекала широка концертна програма, святковий ярмарок «Козацькому роду нема переводу» з представленням продукції кращих виробників району, дитяче містечко (батути, дитячий потяг, солодощі), спортивна та конкурсно-розважальна програма для дітей, представлена районим будинком культури, частування кулішем та юшкою, гостинні намети сільських рад.
Продовжилося святкування 14 жовтня. У цей день святкові заходи пройшли у Озерному, де одночасно відзначили День селища, у Василівці, Березівці та Вересах, де також пройшли заходи у рамках святкування Дня села. Аналогічні заходи проведено у неділю 15 жовтня у Глибочиці та Вигоді.

Ви тут: Головна У Житомирському районі відзначили свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День українського козацтва