Новини

21 травня - День пам’яті жертв політичних репресій

Шановні мешканці Житомирського району!
Цей День пам'яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму
Сумна статистика свідчить, що до середини листопада 1938 року без суду та слідства винесено 681 тисяча 692 смертних вироки, які виконувалися негайно.
Окрім того, більше 1,7 млн людей було відправлено в табори.
Політичний терор, що розпочали більшовики з моменту захоплення влади, мав на меті масове знищення людей за ознаками їх належності до владних структур поваленого державного устрою чи реакційних суспільних станів.
В Україні вістря репресій було спрямоване також проти національної інтелігенції, перша хвиля в Україні пройшла у 1929-1930 рр. одночасно з початком примусової колективізації та розкуркулення.
Пік політичних репресій – так званий «великий терор» – припав на кінець 1930-х рр.
Згідно із розсекречених архівів і документів СБУ, в Україні з 1935 по 1951 роки жертвами даної політики стали понад 2 млн 800 тис. людей.
Сучасна українська держава засуджує будь-які прояви агресії у ХХІ столітті. Адже український народ ціною життя тисячів патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє і майбутнє Європи, і тому солідарний з усіма народами, які постраждали і продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів.
Вшануймо пам'ять жертв політичних репресій хвильою мовчання, низько вклонимося пам'яті мільйонів українців, страчених тоталітарними режимами.
Вічна пам'ять та шана незламним борцям за єдність та незалежність України.

День памяті репресій

Ви тут: Головна 21 травня - День пам’яті жертв політичних репресій