Новини

У ЗАРІЧАНАХ УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ РАЙОННИЙ ЕТАП ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)

DSC00454 1
DSC00456 1
DSC00459 1
DSC00461 1
DSC00462 1
DSC00464 1
DSC00465 1
DSC00466 1
DSC00467 1
DSC00469 1
DSC00473 1
DSC00474 1
DSC00474 1
DSC00481 1
DSC00487 1

17 травня на стадіоні с. Зарічани урочисто відкрили районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Змагання організовано силами відділу освіти, сектору у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації, дитячо-юнацького військово-патріотичного клубу «Сатурн» (директор Ігор Єпіфанцев) та вже традиційно проходять за активної підтримки Громадської ради при райдержадміністрації.


Учасників змагань, директорів та представників педагогічних колективів шкіл району привітали голова райдержадміністрації Сергій Микитюк, голова Станишівської сільської ради ОТГ Юрій Матвійчук, в.о. Зарічанського старости Володимир Ткачук, головний отаман Житомирського округу «Козацтво запорозьке» Ярослав Возний, голова громадської організації «Атошник» Віктор Камлук, похідний священний козацького округу отець Дмитрій.
- Саме тут, у нашому мальовничому краї поблизу села Зарічани упродовж чотирьох днів - з 17 по 20 травня пройдуть змагання, участь у яких ви запам'ятаєте на все життя. І я радий бачити зараз перед собою готовність команд юнаків та дівчат навчальних закладів району до змагань та випробувань на час гри, - сказав С. Микитюк.
С. Микитюк відзначив, що ця надзвичайно цікава гра проводиться вже не перший рік, і з кожним роком вона набуває ще більшої популярності. Якщо в минулому році в Житомирському районі у цих змаганнях приймали участь представники 18 загальноосвітніх шкіл. Цього року їх вже 26, а це – 260 старшокласників.
- У нашої країни є майбутнє, бо саме ви - юні патріоти нащадки козацтва – це наша надія і гідне майбутнє! Саме козацтво, не лише не раз підіймалось на захист рідної землі, а й, свого часу, заклало фундамент української державності. Для молодого покоління - це гідний приклад мужності, відваги, мудрості, незламності і любові до своєї Батьківщини», - резюмував С. Микитюк.
Метою гри «Сокіл» («Джура») є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.
Чотириденна програма заходу передбачає проведення змагань та конкурсів культурно-просвітницького, військово-спортивного та туристсько-краєзнавчого спрямування, в ході яких будуть визначатись кращі рої «джур козацьких» та «молодих козаків».
У цьому році на території Житомирського району пройде і обласний етап гри, початок якого заплановано на 29 травня.

Ви тут: Головна У ЗАРІЧАНАХ УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ РАЙОННИЙ ЕТАП ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)