Новини

05 травня 2017 року відбулося засідання постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, охорони здоров'я та соціального захисту населення

Було розглянуто 13 питань порядку денного.
Запропоновано винести на затвердження чергової сесії районної ради програми надання окремих видів пільг громадянам Житомирського району на 2017 рік та розвитку туризму Житомирського району на 2017-2020 роки. Комісія заслухала начальника управління праці та соцілаьного захисту населення райдержадміністрації Вакулюк Л. І. про стан виконання районної комплексної Програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирського району на 2013-2017 роки. Про стан виконання Програми щодо забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного харчування на 2016-2020 роки доповів головний лікар комунальної установи «Центр первинної медико-санітраної допомоги» районної ради Горбенко Г.В., а про хід виконання районної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017 - 2021 роки – Лимар І.К., завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту РДА.
Комісія одноголосно підтримала подані депутатом Житомирської районної ради Мусійчуком Р.М. проекти звернень та рекомендувала винести на розгляд сесії районної ради звернення до Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, Житомирської обласної ради, районних рад та об'єднаних територіальних громад Житомирської області щодо:
- скасування права перевізників встановлювати самочинно розмір плати за проїзд;
- щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села;
- щодо монетизації пільг на проїзд у транспорті.

Особлива дискусія розгорнулася у процесі обговоренні звернення профспілки районної організації профспілки працівників освіти щодо скасування контрактної форми трудових відносин із керівниками загальноосвітніх навчальних закладів району. Участь у розгляді даного питання взяли також і представники обласної профспілки працівників освіти і науки та директори начальних закладів району. Думки членів комісії щодо скасування контрактної форми, запровадженої радою попереднього скликання, розійшлися, а тому було ухвалено одноголосне рішення винести розгляд даного звернення на пленарне засідання раойнної ради, тобто на розгляд та розсуд усіх депутатів районної ради.
Члени комісії підтримали подані райдержадміністрацією зміни до Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Житомирському районі на 2016-2020 роки та рекомендували районній раді підвищити з 1 травня 2017 року тарифні розряди педагогічним працівникам позашкільних навчальних закладів району та працівникам методичного кабінету відділу освіти РДА за рахунок коштів районного бюджету.

Ви тут: Головна 05 травня 2017 року відбулося засідання постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, охорони здоров'я та соціального захисту населення