Новини

З В Е Р Н Е Н Н Я до громадськості та органів влади вищого рівня

Громадськість Житомирського району категорично не сприймає заяви окремих народних обранців та посадовців обласного рівня щодо необхідності ліквідації комунальної установи «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради і використання її матеріальної бази для розміщення закладу охорони здоров'я обласного рівня.

Подібні пропозиції не лише суперечать курсу керівництва України на реальну децентралізацію, згідно з яким розширюються повноваження громад щодо самостійного вирішення питань їх життєдіяльності, зокрема у сфері охорони здоров'я, а й викликають негативний суспільний резонанс у нашому районі.
У зв'язку з цим 13 березня 2017 року у Житомирській районній раді відбулася нарада за участі керівництва району, депутатського корпусу, сільських та селищного голів.
Учасники заходу одноголосно висловились проти спроб ліквідації чи перепрофілювання Центральної районної лікарні, як таких, що матимуть негативні наслідки у частині надання спеціалізованої медичної допомоги жителям Житомирського району. Відтак, до врегулювання питання реформи системи охорони здоров'я України на законодавчому рівні, закликаємо всіх до відповідальності та відмови від передчасних, необдуманих та таких, що викликають збурення людей, ініціатив.
Зі свого боку керівництва Житомирського району, селищ та сіл, місцеві депутати усіх рівнів будуть і надалі прикладати зусилля задля збереження та повноцінного функціонування комунальної установи «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради.

За дорученням учасників наради

Голова Житомирської районної ради              С. Г. Крутій

Ви тут: Головна З В Е Р Н Е Н Н Я до громадськості та органів влади вищого рівня