Новини

Друге пленарне засідання 8-ї сесії Житомирської районної ради 7 скликання відбулося 29 грудня

Провів засідання голова районної ради С. Г. Крутій, у ньому взяли участь голова райдержадміністрації С. М. Микитюк, посадові особи районної ради та РДА, керівники управлінь та структурних підрозділів.

Житомирська районна територіальна виборча комісія постановою від 23.12.2016 року достроково припинила повноваження депутата районної ради В. В. Назарчука у зв'язку з обранням його депутатом Станишівської сільської ради об'єднаної територіальної громади та визнала повноваження депутата районної ради Р. В. Стасюка. Роман Володимирович Стасюк, обраний від БПП «Солідарність», увійшов до складу постійної комісії районної ради з питань розвитку АПК, земельних відносин та екології.

Депутати заслухали та взяли до відома інформацію керівника Житомирської місцевої прокуратури, молодшого радника юстиції Андрія Богдановича Грабовича про результати діяльності місцевої прокуратури на території району.

За змінений варіант районної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки проголосував 21 депутат з 26 присутніх. Відмінності полягають у тому, що серед виконавців програми є відсутньою районна організація ВФСТ «Колос», але включені громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості. Фінансова підтримка цим громадським організаціям буде надаватися за рішенням постійної комісії районної ради з питань бюджету і комунальної власності. Передбачається, що виконавці Програми щомісячно будуть звітувати у відділ у справах сім'ї, молоді і спорту РДА, а відділ щоквартально звітуватиме районній раді. До перевірок роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл будуть залучатися члени Громадської ради при РДА. Доданий і пункт про проведення районних змагань з військово-спортивного багатоборства, спортивного туризму, пожежно-прикладного спорту, спортивного орієнтування, стрільби кульової з метою підвищення ефективності фізичної підготовки для служби у Збройних силах України та в правоохоронних органах.

Заслухавши інформацію начальника управління фінансів райдержадміністрації Н. В. Ходоровської, районна рада прийняла бюджет 2017 року. Встановлено, що у 2017 році в бюджетному процесі застосовується програмно-цільовий метод бюджетування місцевих громад. Визначені на наступний рік доходи районного бюджету в сумі 406 915 940 грн. 99,6 відсотка від обсягу доходів районного бюджету складає податок на доходи фізичних осіб. Резервний фонд у видатках районного бюджету складає 420 тисяч гривень. По всіх прогнозних розрахунках очікуються показники надходжень більші, ніж у 2016 році. 26 мільйонів гривень – кошти вільного залишку – переходять для використання на всі видатки у період перших двох місяців наступного року, не запланований і дефіцит бюджету, оскільки, згідно з Бюджетним кодексом, місцеві бюджети повинні бути збалансовані по доходах і видатках.

За зверненням виконкому Станишівської сільської ради районна рада вирішила передати безоплатно із спільної власності територіальних громад Житомирського району у комунальну власність Станишівської сільської ради об'єднаної територіальної громади приміщення ЗОШ Станишівки, Зарічан, Пісок, Луки та Ліщина. Передача закладів медицини первинної ланки, за рішенням депутатів, відтерміновується. На сесії прийняли звернення до обласної ради та Житомирської обласної державної адміністрації щодо підстав та правомірності включення у перспективний план об'єднаної Станишівської громади об'єктів Центральної районної лікарні та Територіального стоматологічного об'єднання Житомирського району.

Депутати підтримали звернення Житомирської обласної організації «Громадський рух «Народний контроль» до Верховної Ради України щодо підтримки мораторію (заборони) на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді, щоб не скасовувати існуючу заборону.

«ПРИМІСЬКЕ ЖИТТЯ»

Ви тут: Головна Друге пленарне засідання 8-ї сесії Житомирської районної ради 7 скликання відбулося 29 грудня