Новини

Відбувся семінар-нарада із селищним та сільськими головами

IMG 7475 1
IMG 7477 1
IMG 7479 1
IMG 7482 1

28 вересня 2016 року у малому залі районної ради відбувся семінар-нарада із селищним та сільськими головам.
У нараді взяли участь голова районної ради Крутій С.Г., заступник голови районної ради Білецький О.М., керівник апарату райдержадміністрації Ковальчук А.Б., а також керівники служб та структурних підрозділів району.
Теми для обговорення та інформування були досить актуальними для присутніх в залі.
Про спільні напрямки роботи керівництва району та сільських і селищного голів в організації урочистостей з дня відзначення Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Захисника Вітчизни та Дня українського козацтва розповіла начальник відділу культури і туризму Яворська Т.П.
Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністарції Оржехівський В.М. виступив щодо стану правового використання сільськогосподарських угідь.
Головою районної ради Крутієм С.Г. було наголошеного на важливості і терміновості проведення головами сільськими та селищною радами заходів щодо заборони продажу спиртних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України, а саме прийняття відповідних рішень та доведення їх вимог, що мають бути доведені до місцевих торгівельних закладів.
З основними аспектами формування проектів місцевих бюджетів на 2017 рік учасників семінару ознайомила начальник управління фінансів Ходоровська Н.В. та наголосила, що при формуванні бюджетів відповідних рівнів необхідно враховувати зміни до законодавчих актів, зокрема проекти законів України «Щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України»(реєст.№5130 від 15.09.2016р.), «Про внесення змін до Податкового кодексу України»(реєст.№5131 від 15.09.2016р.) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (реєст.№5132 від 15.09.2016р.).
Однією із особливостей проекту бюджету на 2017 рік є розмежування сфери відповідальності державних та місцевих органів влади щодо утримання загальноосвітніх навчальних закладів та медичних закладів в частині передачі на місцевий рівень забезпечення фінансування усіх видатків (окрім видатків на оплату праці педагогічних працівників) по загальноосвітніх школах та видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв по закладах охорони здоров'я. Окрім цього у 2017 році буде продовжено фінансування дошкільних навчальних закладів та закладів культури із бюджетів сіл та селищ.
Головний спеціаліст режимно-секретної, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Загоровський В.М. наголосив на необхідності контролю з боку сільських та селищної рад за прибуттям призовників на медичні комісії.
Керівник Житомирського районного сектору Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Голубович Л.І. доповіла присутнім про стратегію модернізації та розвитку Пенсійного Фонду України на період до 2020 року та окреслила, що основним пріоритетом такої модернізації є якісне, доступне і відкрите обслуговування громадян.
Наприкінці наради виступив голова районної ради ветеранів Ковальчук О.Г. та ознайомив учасників семінару із заходами, пов'язаними з відзначенням у 2016 році на території району Дня людей похилого віку.

 

Ви тут: Головна Відбувся семінар-нарада із селищним та сільськими головами