Новини

29 липня відбулася 6-та сесія Житомирської районної ради 7-го скликання

, в роботі якої взяли учать 36 депутатів районної ради, голова районної ради Крутій С.Г., голова райдержадміністрації Микитюк С.М., заступник голови районної ради Білецький О.М., депутати обласної ради Павлюк Р.В., Собко Т.Д., Кропачов Д.І., керівник Житомирської місцевої прокуратури Грабович А.Б., керівник райвідділу поліції Крошко С.О., представник Тетерівської об'єднаної територіальної громади, селищний та сільські голови, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, представники громадськості, засобів масової інформації та інші.

Депутати розглянули 53 питання, що були включені до порядку денного сесії. Серед інших питань порядку денного були «Внесення змін до районного бюджету на 2016 рік», по якому доповідала начальник управління фінансів Ходоровська Н. В. та призначення головного лікаря комунальної установи «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради, яким одноголосно (за підтримки 34 депутатів, що взяли участь у роботі сесії на момент розгляду даного питання) призначено Шуляка Валерія Івановича, який до цього часу майже півроку виконував обов'язки головного лікаря.
За результатами роботи пленарного засідання депутатами було прийнято 7 програм, а саме:
- комплексну програму підтримки громадських організацій ветеранів війни, учасників бойових дій, інвалідів, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Житомирського району на 2016-2018 роки»;
- програму розвитку культури і туризму Житомирського району на 2016-2019 роки;
- програму залучення інвестицій в економіку Житомирського району на 2016-2020 роки;
- комплексну програму пошуку та впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій у Житомирському районі на 2016 - 2018 роки;
- програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі на 2016 рік;
- програму надання окремих видів пільг громадянам Житомирського району на 2016 рік;
- програму національно – патріотичного виховання дітей та молоді в Житомирському районі на 2016-2020 роки.
Окрім того, директором Трудового архіву призначено Кліменка Валерія Миколайовича, одноголосно схвалено звернення до Антимонопольного комітету, поданого на розгляд сесії депутатом районної ради Дєньгою В.А. відповідно до численних звернень мешканців його виборчого округу – сіл Глибочок та Крута, щодо занижених цін на молоко та ймовірну змову закупівельників. Одноголосно підтримано звернення, ініційоване депутатом районної ради Карчевським Р.А., до Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України та Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо надання права ведення лісового господарства на спірній земельній ділянці, лісового фонду Тригірського лісництва на площі 2210 га або ж надання права земельного сервітуту для ДП «Житомирське лісове господарство» на даній території. З 1938 року державним підприємством «Житомирське лісове господарство» на даній землі велося лісове господарство, а на даний час на ці землі претендує Міністерство оборони України відповідно до державного акту. Більшістю голосів було ухвалено рішення про направлення звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про встановлення мораторію на введення в дію підвищених тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію – на вимогу депутатських фракцій у районній раді Радикальної партії О.Ляшка, Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина».
Найвищою відзнакою Житомирської районної ради «Честь і слава Житомирського району» нагороджено Героя України, жителя с.Левків, учасника Антитерористичної операції Божка Василя Миколайовича та присвоєно звання «Почесний громадянин Житомирського району» Василівському сільському голові Андросовичу Петру Васильовичу.
Районна рада внесла зміни до ряду програм, які діють в Житомирському районі, та затвердила технічні документації з визначення нормативної грошової оцінки землі, які надаються в оренду гр. Деглісу М.В. на території Коднянської сільської ради для ведення фермерського господарства відповідно площами 8 га та 14 га. Відхилено звернення гр. Лук'янчука М.М. про затвердження технічних документацій з визначення нормативної грошової оцінки землі, які надаються йому в оренду, площами 50 га та 50 га на території Сінгурівської сільської ради, та прийнято рішення звернутися до суду про віднесення даних земель до земель запасу Сінгурівської сільської ради. Питання порядку денного щодо реорганізації Миролюбівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. на загальноосвітню школу І-ІІ ст. та проект Програми поводження з твердими побутовими відходами на період 2017 – 2021 років перенесено на наступну сесію.

Ви тут: Головна 29 липня відбулася 6-та сесія Житомирської районної ради 7-го скликання