Новини

20 липня розпочалися засідання постійних комісій районної ради у ході підготовки до пленарного засідання сесії районної ради

IMG_5922
IMG_5926

 

Першою засідала постійна комісія з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології під головуванням В. М. Оржехівського.
  У роботі комісії взяли участь голова районної ради С. Г. Крутій, заступник голови районної ради О. М. Білецький, голова райдержадміністрації С. М. Микитюк.

Депутати розглянули такі питання: про виконання Програми залучення інвестицій в економіку Житомирського району на 2011-2015 роки та Програму залучення інвестицій в економіку Житомирського району на 2016-2020 роки; про Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі на 2016 рік; про внесення змін до Програми стабілізації і розвитку АПК Житомирського району на період 2016-2020 років; про виконання Програми охорони навколишнього природного середовища на 2011-2015 рр.; про присвоєння звання «Почесний громадянин Житомирського району» П. В. Андросовичу та інші питання, які стосувалися затвердження технічної документації по визначенню нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, які надаються в оренду.

Неоднозначною виявилася думка членів комісії з приводу фінансування видатків на компенсацію за пільговий проїзд: наприклад, Коднянська сільська рада готова оплачувати своїм пільговикам проїзд, там вже розроблений механізм цього, але потрібна районна програма для надання субвенцій. Ті сільські ради, які не можуть фінансово взяти на себе такі відшкодування, спочатку мали б надати свої пропозиції, скільки коштів потрібно кожній з них на компенсацію проїзду пільговиків, і отримати її згідно з законодавством. Після обговорення проголосували за підтримку Програми 4 члени комісії, 3 проти, 2 утримались – проект Програми не був  прийнятий.

Комісія прийняла та рекомендувала на сесію зміни до Програми стабілізації і розвитку АПК у частині «Рослинництво», надання доплат юридичним суб’єктам агропромислового комплексу за кожну власно вироблену та реалізовану тонну озимого жита, тритікале та вівса у 2016 р., затвердження Порядку використання коштів районного бюджету на надання фінансової підтримки за придбання і використання техніки та часткового відшкодування вартості придбаного поголів’я ВРХ.

Комісія підтримала звернення депутатів Коростишівської районної ради щодо ситуації, яка склалася в каменеобробній галузі через видачу патентів на промислові зразки одній особі, що унеможливило роботу галузі.

Також комісія з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології рекомендувала сесії районної ради присвоїти звання «Почесний громадянин Житомирського району» Василівському сільському голові П. В. Андросовичу, прийняти план роботи районної ради на друге півріччя, та затвердити технічну документацію для визначення нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, які надаються в оренду В. М. Деглісу та ТОВ «Укртрансрейл».

Постійна комісія з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства під головуванням депутата А. В. Давидова розглянула та рекомендувала на розгляд сесії ряд питань, які стосуються розвитку малого та середнього підприємництва у Житомирському районі, стану утримання доріг та реалізації Програми фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Житомирському районі на 2016-2020 роки, стану виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2013-2017 роки, та інші питання. У засіданні комісії взяли участь заступник голови районної ради О. М. Білецький, голова райдержадміністрації С. М. Микитюк. Як повідомила начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА О. Б. Гречко, у Програму залучення інвестицій в економіку житомирського району на 2016-2020 роки внесені доповнення про за діяння у інвестиційних пропозиціях вільних виробничих приміщень, в тому числі приміщень ферм на території Левківської сільської ради.

Заслухавши інформацію начальника відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення РДА О. Ю. Мічуріної про Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування у Житомирському районі на 2016 рік, депутати висловили різні думки, серед яких превалювало те, що не кожна сільська рада буде фінансово спроможна взяти на себе таке відшкодування.  На думку депутатів, якщо Програма  буде прийнята, то з’являться зобов’язання, невиконання яких потягне за собою відповідальність. До того ж, сума у 2,5 мільйона гривень занадто недостатня для того, щоб забезпечити відшкодування до кінця року, її вистачить на кілька місяців. До кінця не розроблений механізм, як розподіляти ці кошти. Виходить свого роду замкнене коло: сільські ради, які готові забезпечити відшкодування, не мають інструменту у вигляді затвердженої Програми, а фінансові ресурси у районному бюджеті на цю Програму дуже обмежені, і тому немає впевненості, що Програма буде ефективно працювати, тому місцеві бюджети не готові взяти на себе таку відповідальність. Як і на попередній комісії, не вистачило голосів депутатів для рекомендації розглянути прийняття Програми на сесії 29 липня. Попереду – засідання ще кількох комісій, де також розглядатиметься це питання.

«ПРИМІСЬКЕ ЖИТТЯ»

Ви тут: Головна 20 липня розпочалися засідання постійних комісій районної ради у ході підготовки до пленарного засідання сесії районної ради