Новини

15 червня 2016 року у Великому залі засідань Житомирської районної ради відбувся семінар-нарада сільських та селищного голів району

P6150696
P6150704
P6150710
P6150700

У нараді взяли участь голова Житомирської районної ради С.Г. Крутій, голова Житомирської РДА С.М. Микитюк, заступник голови районної ради О.М. Білецький, керівник апарату РДА А.Б. Ковальчук, заступник начальника Житомирського районного відділу поліції С.О. Крошко, директор приватного підприємства «СІБ-Сервіс» Д.Д. Гайдашук, доцент кафедри екологічної безпеки Житомирського національного агроекологічного університету З.В. Корж, екологічний експерт Паламарчук І.О., керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, представники ЗМІ.

У ході роботи було розглянуто ряд актуальних питань.

Про виконання Комплексної програми профілактики злочинності у Житомирському районі на 2016-2020 р.р. інформував заступник начальника Житомирського районного відділу поліції С.О. Крошко, який зазначив, що серед основних заходів, які допомагають у попередженні виникнення та розкритті уже здійснених злочинів є установка камер відеоспостереження на території сільських та селищної рад. Щодо технічних аспектів, пов'язаних з придбанням та установкою камер відеоспостереження виступив директор приватного підприємства «СІБ-Сервіс» Д.Д. Гайдашук.

Доцент кафедри екологічної безпеки Житомирського національного агроекологічного університету З.В. Корж презентувала проект районної Програми поводження з твердими побутовими відходами на період 2017-2020р.р., а також зазначила що основною метою даної Програми є збір та утилізація сміття і цей процес має бути організованим, а також торкнулася питання паспортизації сміттєзвалищ. Звернулася до сільських та селищної рад щодо надання пропозицій до проекту даної програми.
Ряд проблемних питань існує і у функціонуванні органів реєстрації при сільських та селищній радах. Представник відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації - С.М. Мошковський надав роз'яснення правил і порядку діяльності новостворених органів реєстрації в частині ведення Державного реєстру виборців та нагадав про строки подання інформацій.
Перед присутніми виступила й начальник відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації О.Ю. Мічуріна, яка проінформувала про розробку Програми щодо забезпечення пільгового перевезення громадян та наголосила на необхідності та важливості прийняття відповідної програми сільськими та селищною радами, адже саме вони будуть проводити компенсаційні розрахунки із перевізниками.
На завершення голова Житомирської райдержадміністрації С.М. Микитюк розповів про організацію оздоровлення та відпочинку дітей в Житомирському районі за кошти місцевих бюджетів та зазначив, що ті сільські та селищна ради, які виділять кошти зі своїх бюджетів на вказані цілі, отримають додаткові кошти з обласного бюджету у такому ж розмірі.
Під час семінару-наради сільські та селищний голови отримали вичерпні відповіді на питання порядку денного, а також друковані інформаційні матеріали, що стосуються перейменування вулиць, співробітництва з відділеннями поштового зв'язку, ремонту доріг загального користування за рахунок коштів місцевого бюджету.

Ви тут: Головна 15 червня 2016 року у Великому залі засідань Житомирської районної ради відбувся семінар-нарада сільських та селищного голів району