Новини

На пленарному засіданні 3 сесії 7 скликання 27.01.2016 року прийнято Звернення щодо

забезпечення виділення коштів з державного бюджету на відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій громадян та забезпечення харчування дітей.

 Президенту України

Верховна Рада України

Кабінету Міністрів України

Звернення депутатів Житомирської районної ради 7 скликання

Депутатський корпус Житомирської районної ради звертається до вас, як представників, що обрані народом України, які присягали служити кожному українцю і захищати права, гарантовані ним Конституцією України.
Наслідки події, що мали місце напередодні новорічних свят, а саме прийняття Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік», внесення доленосних змін до законодавства України, кожен житель України і Житомирського району зокрема, відчув 4 січня 2016 року.
Не лише в Житомирському районі місцева влада зіштовхнулася із проблемними напрямками соціальної сфери, що мають фінансуватися із місцевого бюджету, це, зокрема, перше – організація харчування дітей 1-4 класів, друге – відшкодування коштів за здійснення перевезення пільгових категорій громадян.
Що стосується організації харчування у навчальних закладах, то таке харчування учнів 1-4 класів, окрім дітей із так званих «малозахищених верств населення», може надаватися на платній основі.
Кошти на відшкодування витрат перевізникам, які здійснюють перевезення пільгових категорій громадян у нинішньому році також виділяються не з державного бюджету, а мають надаватися з місцевого бюджету, і як наслідок, через відсутність механізмів (і самих коштів) перевізники відмовляють у безоплатному перевезенні соціально незахищеним верствам населення. Такі дії перевізників створили соціальну напругу та обурення, що змусило «пільговиків» вчиняти такі дії, як перекриття доріг, пікетування місцевих органів влади. Надходять чисельні письмові і усні звернення, скарги. Це все – крик душі того пенсіонера чи батька багатодітної родини, які в своїй державі вже не можуть безоплатно отримати хоча б таку мізерну допомогу.
Такі нововведення отримали явно негативне сприйняття серед громадян Житомирського району. Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення розростання соціальної напруги в Житомирському районі і державі вцілому просимо внести відповідні зміни до законодавства України, та забезпечити виділення коштів з державного бюджету на відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій громадян та забезпечення харчування дітей.

За дорученням депутатів

голова Житомирської районної ради                                                 С. Г. Крутій

Ви тут: Головна На пленарному засіданні 3 сесії 7 скликання 27.01.2016 року прийнято Звернення щодо