Новини

Проект рішення Тетяни Парфентієвої про електронні закупівлі підтримали депутати Житомирської райради

Закупівлі у сферах освіти і медицини Житомирського району відтепер відбуватимуться в електронному вигляді. Відповідний проект рішення на розгляд депутатів Житомирської районної ради внесла голова районного осередку партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», депутат Тетяна Парфентієва. Після тривалих суперечок депутати району переважно підтримали запропоноване рішення.

За словами Парфентієвої, за рахунок електронної системи закупівель вдасться уникнути корупційної складової та можливого зловживання повноваженнями під час торгів, зекономити кошти районного бюджету при закупівлі пального для шкільних автобусів, ліків, продуктів харчування тощо. Доступність дозволяє виключити процедуру придбання товару по завищеним цінам та обрати найбільш вигідного партнера.

«Дяка депутатам, що підтримали ефективність використання та економію бюджетних витрат, розширення конкурентності, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівлі товарів, робіт та послуг за кошти бюджету району. Цим рішеннями ми зобов'язали заступника голови Житомирської районної ради та технічний відділ, щоб вони під 'єдналися до всеукраїнської платформи «Прозоро». Вже наступні закупівлі продуктів харчування для районноі " Програми розвитку та удосконалення організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах Житомирського району "будуть відбуватися в електронному вигляді», – прокоментувала результат голосування Тетяна Парфентієва.

Організатор даної системи міжнародна організація протидії корупції Transparency International.

Більш детально про електронні системи закупівель

http://prozorro.org
http://www.dzo.com.ua

http://zakupki.prom.ua
http://www.ua-tenders.com

http://www.e-tender.biz
https://smarttender.biz
http://tendergid.ua/ua/

Ви тут: Головна Проект рішення Тетяни Парфентієвої про електронні закупівлі підтримали депутати Житомирської райради