Новини

11-го жовтня Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», відзначило 72-річницю від дня заснування.

IMG 3171
IMG 3169
IMG 3166
IMG 3168
IMG 3165


Дорогами війни, що пролягли через Україну, Польщу, Німеччину, Чехословаччину та Австрію, завод подолав понад 2500 км, відремонтувавши 2303 танкових двигуни та 7886 агрегатів. За самовіддану працю з відновлення бронетанкової техніки понад 500 працівників заводу були нагороджені орденами та медалями.

З привітаннями до працівників заводу звернулась голова районної ради Т.М. Парфентієва: "Щирі вітання підприємству, яке працює над обороноздатністю нашої держави. Маю неабияку причетність до нього- проживаю одразу біля прохідної і щоранку чую гудок, що зустрічає та проводжає робітників, доля котрих в бюджеті Житомирського району за 9 місяців склала 44 млн грн. Крім того моя родина присвятила життя бронетанкового заводу: на самих початках у жовтні 1943 дідусь Бакаєв В.П. закладав " фундамент" майбутнього потужного обороноздатного заводу, тут познайомились мої батьки, створили родину і пропрацювали все свідоме життя близько 40 років. Щиро вітаю усіх працівників та ветеранів, бажаю життєвої енергії, натхнення та здійснення мрій. "
Попри те, що об'єкт – режимний, заради свята тут зробили виняток і влаштували день відкритих дверей для усіх любителів військового залізяччя.

Ви тут: Головна 11-го жовтня Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», відзначило 72-річницю від дня заснування.