Новини

Як депутати Новогуйвинської селищної ради гроші ділили

17 вересня відбулась чергова сесія Новогуйвинської селищної ради.
Стиль сесії традиційний: хто голосніше говорить, той правий.
Передбачувано депутати не проголосували за створення спортивного майданчика на території Гуйвинського стадіону, на якому було виділено кілька земельних ділянок під приватну забудову. Також передбачуваним було розподілення земельних ділянок під гаражі: жоден депутат чи то працівник селищної ради себе не обійшов ( якщо відмовлялись, то на користь певних осіб).

Кошти перевиконання бюджету у сумі 702 тис. грн. та у сумі 108 тис. грн. вільного залишку «з голосу».
За годину до сесії відбулось засідання бюджетної комісії, проте депутати не отримали матеріалів розподілу коштів (не було паперу для друку сесійних матеріалів) і змушені були приймати усе «на слух». Видатки прокоментував перший заступник селищного голови О.Б.Паньків: 116 500 грн. - на капітальний ремонт зовнішнього освітлення, 170 000 грн. - на капітальний ремонт водостокової системи ДНЗ. 100 000 грн. пропонувалось виділити Новогуйвинському ЖВРКП на підсипку території кладовища, проте керівник підприємства В.Г. Корзун зазначив, що цих коштів надто мало.

Крім того, на встановлення вікон у приміщенні селищної ради пропонувалося виділити 250 000 грн., але депутати не погодилися із такою пропозицією. На ремонт сходів будинку побуту планувалося використати 36 000 грн., однак присутній на сесії представник будівельної кампанії запропонував поновити сходи всього лише за 10 000 грн. Проте така ініціатива не знайшла підтримки у депутатів. А на прохання депутатів надати проектно-кошторисну документацію, згідно якої внесено пропозиції про виділення на 36 000 тис. грн., відповідь була, що така документація є приватною інтелектуальною власністю. Підсумком цієї дискусії була відповідь заступника селищного голови: ми не настільки багаті, аби купувати дешеві речі. Пропонувалося придбати пожежний автомобіль за 70 000 грн. (ДСНС списує цей автомобіль після тушіння пожежі у Василькові на нафтобазі). Завдяки присутнім на сесії активістам, останні питання не підтримані депутатами. Громада має знати, на що і в якій кількості витрачаються кошти платників податків. Житомирська районна рада неодноразово зверталася до селищної ради з пропозиціями розміщувати на офіційному веб-сайті районної ради інформації про доходи та видатки, однак селищна рада на це не відгукнулася, а на сайті селищної ради про видатки коштів з місцевого бюджету інформації також немає.
Перше, з чого потрібно розпочинати, – це встановити якісний, максимально прозорий контроль за використанням державних та місцевих коштів, а зокрема тих, що спрямовуються на комунальні витрати (утримання та облаштування приміщень, доріг тощо). Для цього слід визначити чіткий і максимально зручний порядок публічного доступу до відповідної інформації.

Ви тут: Головна Як депутати Новогуйвинської селищної ради гроші ділили