герб                                          

                                                                     У К Р А Ї Н А
                                                     ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА
                                                                  РІШЕННЯ № 535
                                             (двадцять дев’ята сесія шостого скликання)

Про стан виконання районної цільової
соціальної Програми протидії захворюванню
на туберкульоз до 2016 року

        Заслухавши та обговоривши виконання заходів, передбачених районною цільовою соціальною Програмою протидії захворюванню на туберкульоз до 2016 року у Житомирському районі, та проведені заходи по подоланню епідемії, районна рада відмічає, що у районі дещо виріс показник захворюваності на туберкульоз у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року та перевищує середньообласний, але актуальність проблеми у питаннях раннього виявлення та обстеження осіб з груп ризику захворювання на туберкульоз за соціальними ознаками не зменшується. Потребують удосконалення механізми взаємодії органів місцевого самоврядування, зацікавлених відомств та соціальних служб з медичною службою району,  з юридичним консультуванням щодо обміну конфіденційною інформацією. Робота  по попередженню розповсюдження туберкульозу в основному проводиться медичними працівниками і включає заходи по виявленню і лікуванню хворих і інфікованих осіб, а соціальні проблеми, внаслідок яких виникло це захворювання, не вирішуються. Зважаючи на викладене вище та з метою забезпечення виконання  заходів районної цільової соціальної  Програми протидії захворюванню на туберкульоз, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи рекомендації  постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, охорони здоров’я та соціального захисту населення від 17.11.2014р.,  районна рада 

 

ВИРІШИЛА:

1.Інформацію про  стан  виконання районної цільової соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз до 2016 року узяти до відома (інформація додається)

2.Комунальній установі «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради (Литвинець О.К.)

2.1. Продовжити здійснення комплексу профілактичних  заходів щодо запобігання поширенню туберкульозу, виконання заходів районної цільової соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз до 2016 року.

2.2. Забезпечити закупівлю витратних матеріалів та завершити планове виконання туберкулінодіагностики серед дитячого населення

2.3. Активізувати роботу по лікуванню та оздоровленню хворих на туберкульоз в умовах обласного протитуберкульозного санаторію

2.4. Продовжити співпрацю з обласним Товариством Червоного Хреста України по супроводу хворих туберкульозом осіб на амбулаторному етапі лікування з метою формування прихильності до лікування

2.5.Проводити широку просвітницьку кампанію із залученням засобів масової  інформації щодо раннього виявлення та профілактики туберкульозу

3.Рекомендувати виконавчим комітетам селищної, сільських рад району:

3.1. Забезпечити взаємодію зі службою у справах дітей (Черняк А.П.) щодо визначення сімей, де наявні соціальні фактори ризику захворювання на туберкульоз серед дитячого населення, а саме:

-                 Алкоголізм у батьків, наркоманія у батьків, шкідливі звички у дітей.

-                 Перебування батьків у місцях позбавлення волі, безробіття батьків.

-                 Багатодітність, низький рівень матеріального забезпечення родини.

-                 Мігранти, біженці

3.2.    Забезпечити скерування членів зазначених у п.2.1. сімей на обстеження, з отриманням при необхідності від відповідальних медичних працівників ЛПЗ району інформації про його проведення.

3.3.    Забезпечити проходження членами малозабезпечених сімей , які стоять на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації та отримують державну соціальну допомогу, обстеження з профілактичною метою для раннього виявлення туберкульозу

3.4.    Надавати дієву допомогу медичним працівникам в обстеженні осіб, які не обстежувалися 2-а і більше років

4.Житомирському  РВ УМВС Житомирській (Мельник О. 

4.1. Подавати щоквартально до комунальної установи «Центральна районна лікарня» районної ради інформацію про обстеження осіб, що були затримані та заарештовані при відправленні їх в ІТТ, звільнених з установ кримінально-виконавчої системи та тих, що перебувають на обліку в органах внутрішніх справ як раніше засуджені та піднаглядні.

4.2.     Підготувати та подати до 01 лютого 2015 року інформацію про стан обстеження на туберкульоз осіб, звільнених з місць позбавлення волі, достроково звільнених та амністованих.

5.Житомирському міському центру зайнятості (Сторожук В.Г.) 

5.1.    Подавати щоквартально до комунальної установи «Центральна районна лікарня» районної ради інформацію про осіб, що перебувають на обліку в службі зайнятості, як такі, що шукають роботу та безробітні.

5.2.    Скеровувати вказаних осіб на профілактичне флюорографічне обстеження.

6.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань, охорони здоров’я та соціального захисту населення  та заступника голови районної ради Михайлова А.М.

Голова районної ради                                                               Т.М.Парфентієва

Ви тут: Головна документи Архів 6 скликання VI скликання Рішення сесій 29 сесія VI скликання №535 "Про стан виконання районної цільової соціальної Програми протидії захворюванню на туберкульоз до 2016 року"